Maatschappelijke prijslijst

Zakelijk kijken naar interventies in het sociale domein hoort er tegenwoordig bij. Hoeveel kost iets nu? En als we iets kunnen voorkomen, wat levert dat dan op? Maar… die informatie is niet zo maar beschikbaar, zo merkten wij bij de ontwikkeling van de Effectencalculator.

Daarom zijn we gewoon begonnen met het verzamelen van prijzen: de maatschappelijke prijslijst. Wat kost nu een rit met de ambulance? Of een uithuisplaatsing? Of een jaar detentie? Het begon als een simpel hulpmiddel bij de sessies met de Effectencalculator. Maar het begint uit te groeien tot een nieuwe standaard.


Ontwikkelwerk

De prijslijst vullen we verder aan. Ook koppelen we de prijzen nog graag aan de financieringsstromen en geven we een indicatie van de ‘incasseerbaarheid’. Heeft u nieuwe of betere prijs? Dan horen we dat graag.

Hieronder kunt u de maatschappelijke prijslijst downloaden (of klik op afbeelding).

Let op. De prijzen zijn een zo goed mogelijke inschatting op basis van de gevonden informatie. Vaak zijn het (conservatieve) gemiddelden van diverse bronnen. Werkelijke prijzen zijn afhankelijk van tijd, plaats, aanbieder en precieze definitie. De genoemde prijzen zijn altijd indicatief.
Het gebruik is vrij, en voor eigen risico. Reken uzelf niet te snel rijk. Van een besparing is pas sprake als er ook echt door iemand minder geld betaald wordt. Bronvermelding stellen we op prijs.

Maatschappelijke prijslijst 15_Pagina_1